Kampanja za upis u srednju školu

Kampanja za upis učenika u srednje škole "Odaberi svoju školu" u Varaždinskoj županiji, 16. - 19. travnja 2018. godine

U vremenu od 16. do 19. travnja 2018. godine u četiri grada Varaždinske županije (Varaždin, Ivanec, Ludbreg i Novi Marof) održana je kampanja za upis učenika u srednje škole "Odaberi svoju školu".

Svakoga dana trajanja kampanje Županijska komora Varaždin je predstavljala projekt Learning by Doing koji promiče strukovno obrazovanje svim sudionicima kampanje kojih je bilo više od 3.000.

Za vrijeme održavanja kampanje učenicima završnih, osmih razreda osnovnih škola su se predstavile sve srednje škole u Varaždinskoj županiji. U Varaždinskoj županiji osmi razred osnovne škole ove školske godine završava otprilike 1.690 učenika. Sudjelovali su u kampanji zajedno sa svojim roditeljima. Sve srednje škole u Varaždinskoj županiji nude učenicima u prvoj godini 2.100 mjesta za školovanje za 70 različitih zanimanja.

Na taj su se način svi učenici završnih razreda osnovnih škola – budući srednjoškolci i njihovi roditelji imali priliku, u direktnom kontaktu s predstavnicima srednjih škola, informirati o programima i mogućnostima koje škole nude, a svi učenici su dobili promotivnu brošuru - Vodič kroz srednje škole Varaždinske županije s kratkim informacijama o svakoj srednjoj školi, upisnim kvotama i rokovima.

U kampanji su također sudjelovali i predstavnici tvrtki iz Varaždinske županije koji su informirali sudionike o potrebnim i deficitarnim zanimanjima koja pružaju sigurno zaposlenje, stalno usavršavanje i profesionalni razvoj, te odličnu zaradu.

Natrag na blog