Kampanja "Odaberi svoju školu"

Kampanja pod nazivom "Odaberi svoju školu" će se održavati od 16. do 19. travnja 2018. u školskim sportskim dvoranama u četiri županijska grada Varaždinu, Ivancu, Ludbregu i Novom Marofu i obuhvatit će svih 1.690 učenika završnih 8. razreda osnovnih škola i nijhove roditelje.

Tijekom kampanje biti će informirani o upisnim programima srednjih škola, strukovnom obrazovanju, odnosno zanimanjima za koja se mogu obrazovati, potrebama za školovanjem za deficitarna zanimanja, organizaciji učeničke prakse i mogućnostima stipendiranja.

Narednoga tjedna, od 23. travnja 2018., biti će organizirani "Dani otvorenih vrata" tvrtki koje imaju interes primiti učenike u posjet i prezentirati im deficitarna strukovna zanimanja, način obrazovanja i obavljanja stručne prakse, mogućnosti zapošljavanja i rada, te daljnjeg napredovanja u tvrtkama nakon završenog srednjoškolskog školovanja.

Dogovorena je izrada video materijala – kratkih promo filmova za promociju strukovnih zanimanja i tiskanih promo materijala – brošura, letaka, postera i sl. kao podrška srednjim školama i tvrtkama u promociji deficitarnih strukovnih zanimanja. Izrada promotivnih materijala je upravo u tijeku.