Radionica Srednje strukovno obrazovanje

Dana 31. listopada 2017. u ŽK Varaždin održana je radionica pod nazivom „Srednje strukovno obrazovanje – hrvatski optimalni model” s ciljem razvijanja zajedničke vizije praktičnog dijela obrazovanja i naglaskom na njegovo usmjeravanje praktičnoj nastavi u realnim uvjetima rada, odnosno u poduzećima.

Na radionici su prisustvovali predstavnici MINGO-a, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, srednjih strukovnih škola, Sveučilišta Sjever, HOK OK Varaždinske županije te predstavnici tvrtki.

Radionica je održana u okviru projektnog radnog paketa 4. Capacity building, aktivnost 4.1. Vision setting, a okupila je relevantne dionike strukovnog obrazovanja koji će, na osnovi prethodno identificiranih izazova te primjenom dosadašnjih iskustava, definirati ključne sastavnice / viziju učinkovitoga hrvatskog sustava učenja na radnome mjestu, odnosno u poduzećima, stavljajući u fokus učenika, učenje temeljeno na radu te potrebe tržišta rada.

Aktivnost se provodi u okviru projekta "Learning by doing", s ciljem poboljšanja kapaciteta svih relevantnih dionika strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kroz jačanje regionalnih, nacionalnih i transnacionalnih partnerstva olakšavajući prijelaz postojećih sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u sustave koji su više usmjereni na praktičnu obuku s praksom obavljanom u poduzećima.

Više o projektu Learning by doing