Sajam poslova u Varaždinu

Sajam poslova u Varaždinu, četvrtak, 12. travnja 2018. godine

Županijska komora Varaždin je 12. travnja 2018. godine organizirala prezentaciju projekta Learning by Doing koji promiče strukovno obrazovanje na Sajmu poslova u Varaždinu.

Projekt je predstavljen svim sudionicima - tvrtkama, studentima, stručnjacima i nezaposlenim osobama različitih zanimanja. Obaviješteni su o glavnim ciljevima projekta Learning by Doing - ciljane izgradnje kapaciteta partnerstava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Dunavskoj regiji za učinkovitu modernizaciju sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Sudionici sajma i posjetitelji izložbenog prostora HGK - Županijske komore Varaždin su pozvani da aktivno sudjeluju u provedbi projekta, tj. na radionicama, sastancima i drugim aktivnostima koje se organiziraju u okviru projekta.

Na sajmu je ukupno bilo više od 3.000 posjetitelja, od toga, oko 700 učenika osnovnih škola i preko 1.800 nezaposlenih ljudi različitih zanimanja. Sajam poslova okupio je, također više od 50 poslodavaca iz različitih grana djelatnosti i industrija koji su ponudili više od 750 slobodnih radnih mjesta.

Jedan od glavnih ciljeva Sajma poslova je predstaviti ponudu i potražnju radnih mjesta na jednom mjestu, odnosno pružiti priliku svima onima koji aktivno sudjeluju na tržištu rada da izravno stupe u kontakt s poslodavcima.

Namjera Županijske komore Varaždin je poboljšanje komunikacije između obrazovnih institucija, donositelja odluka i poduzetnika kako bi se poslodavcima osigurali potrebni dobro educirani zaposlenici.

Natrag na blog