Županijska komora Varaždin sudjeluje na međunarodnoj konferenciji SkillME 2019 - Povezivanje obrazovanja i gospodarstva u regiji Alpe Adria

14.3.2019.

ŽK Varaždin predstavlja projekt Learning by Doing na međunarodnoj konferenciji SkillME 2019 čija je tematika povezivanje gospodarstva, odnosno industrije i srednjeg obrazovanja. Konferencija se održava u suradnji s Primorskom gospodarskom komorom Slovenije i Srednjom tehničkom školom Koper 14. ožujka 2019. u Kopru, Slovenija. Fokusira se na bolju povezanost industrije i srednjeg obrazovanja i prijenos dobre prakse unutar regije Alpe-Jadran. Naglasak je na strojarstvu, mehatronici, automobilskoj industriji i uslugama, te drvnoj industriji. Sudjeluju strukovne i tehničke škole iz Austrije, Slovenije, Italije, Hrvatske, Srbije, Češke i Bosne i Hercegovine.

Konferenciju čine plenarna sjednica na kojoj se predstavljaju primjeri dobre prakse ili perspektive, te radionice za učenike koji aktivno sudjeluju i rješavaju zadatke u konkretnim tvrtkama u mješovitim grupama. Cilj je promicanje suradnje, prevladavanje jezičnih barijera i učenje o stvarnim izazovima proizvodnje.

Program konferencije

Predstavljanje projekta Learning by Doing – prezentacije (pdf):
Learning by Doing     Learning by Doing

Detalji o konferenciji su objavljeni na web stranici www.skillme.eu/conference

Natrag na blog